Güzellik ve Saç Bakımı Alanı

.

28.05.2013 4294

20-03-2017

Saç bakımı ve yapımı dalında; Saç şekillendirme ve renklendirme, Saç kesim teknikleri ve el ayak bakımı dersleri ile ilgili eğitim alırlar. Güzellik (cilt bakımı) dalında ise; cilt bakımı, vücut bakımı, masaj, epilasyon ve makyaj dersleri ile ilgili eğitim alırlar.
 12.sınıfta ise öğrenciler sektörde bulunan işletmelerde staj yaparak iş hayatına hazırlanırlar. Okul hayatı sona erdikten sonra da kalifiye eleman olarak iş hayatındaki faaliyetlerini sürdürebilirler. Ayrıca mezun olan öğrenciler üniversite sınavına hazırlanarak eğitim hayatına devam etme şansına da sahiptirler.

Alanın Altında Yer Alan Meslekler
''Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri'' alanından mezun olan öğrencilerin seçebilecekleri yükseköğretim programları şunlardır:
I. Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Öğretmenliği,
II. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri,
III. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler.
Üniversite öğrenimini tamamlayan öğrenciler ALES sınavına girerek üniversite bünyesinde Öğretim üyesi olma şansına sahip olup kariyer yapabilmektedirler.