YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Yiyecek içecek hizmetleri otel, restoran, kafeterya, bar, pastane,toplu beslenme kurumları ulaştırma araçlarının (GEMİ, UÇAK, TREN )gibi mutfakları ve servis hizmetleri vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip konuklara sunulduğu hizmet alanıdır. Yiyecek içecek hizmetlerinin sunulduğu yerlerde besinlerin hazırlanması ve servisinde görevli olan personelin mutfak hijyeni konusunda eğitimli ve bilgili olması hem hizmet verilen yerin kalitesi ve sürekliliği hem de tüketici sağlığının korunması açısından çok önemlidir. Küçük bir dikkatsizlik yüzlerce insanın sağlığını bozarak besin zehirlenmesine yol açabilmektedir. |
Yiyecek içecek hizmetleri , emek gerektiren ve mutlaka insana ihtiyaç duyulan sektördür. Sektördeki gelişmeler her zaman daha iyi hizmet vermeyi gerektirmiş dolayısıyla dünyada ve ülkemizde önemli bir istihdam alanı haline gelmiştir. Bu alanda rekabet koşullarına ayak uydurabilmek için sektörün istediği yeterlikleri kazanmış ve dünya standartlarında hizmet verecek kaliteli insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır |
ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER |
BU BÖLÜMDEN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİN DEVAM EDEBİLECEKLERİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI |