Aday Öğrenci

16.07.2020 1801

HALİDE EDİP ADIVAR
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı olarak 12 Ekim 2009 tarihinde ilk kez 9. sınıfa 250 öğrenci alarak, çevrenin ilgi ve ihtiyaçlarına göre, topluma faydalı insanlar yetiştirmek, ferdin aile ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla örgün eğitim kurumu olarak eğitim-öğretime başlamıştır. 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında tüm okul programları Anadolu Meslek Lisesi'ne dönüştürülmüş ve okulumuz HALİDE EDİP ADIVAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ olarak adlandırılmıştır.

Normal eğitim yapan okulumuz 16 dersliklidir. Sınıf mevcutları 30 kişilik kapasitededir. Çevrenin ve ilin ihtiyaçlarına göre sırasıyla Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Aile ve Tüketici Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri olmak üzere dört alan açılmıştır. Halen bahsi geçen alanlarla okulumuz eğitim öğretime teknolojik gelişmeleri de takip ederek devam etmekte ve sektörün ihtiyacı olan vasıflı elemanlar yetiştirmeye gayret sarf etmektedir. 2009 yılında hizmete açılan okulumuzda, okul öncesi uygulama ana sınıfı da 2010 yılından itibaren hizmet vermektedir.

ALANLARIMIZ

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı