Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Okullara Başvuru

30.05.2018 366

Güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9 uncu sınıflarına öğrenci alınmasına ilişkin iş ve işlemler, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 20 ve 25 inci maddeleri çerçevesinde Bakanlıkça ilan edilecek kontenjanlara ekte gönderilen Bakanlık emirleri  doğrultusunda gerçekleştirilecektir.
Konuya ilişkin sürecin Van Güzel Sanatlar Lisesi, Van Spor Lisesince sürdürülmesi ve adı geçen okullar tarafından yerel basın ve yayın organları aracılığıyla kamuoyuna duyurulması gerekmektedir.
Ayrıca Müdürlüğümüze bağlı bulunan tüm ortaokullarımızın gerekli duyuruları 8.sınıf öğrencilerine yapmaları gerekmektedir.