Vergi Kimlik Numaralarının Düzenlenmesi ve Kontrolü

Vergi Kimlik Numaralarının Düzenlenmesi ve Kontrolü

09.05.2018 504

Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi (BKMYBS) ile Kamu Hesapları Birliği (KBS) yerine Mali Yönetim Sistemine (MYS) geçilmiştir. Mali Yönetim Sistemindeki (MYS) işlemlerin  yapılabilmesi için kurumların Vergi Kimlik Numaralarının  (VKN) sistemde doğru olarak tanımlı olması ve kontrol edilmesi gerekmektedir. Sisteme kayıtlı Vergi Kimlik Numaralarında hata olması veya tanımlı olmaması durumunda kurumun bağlı bulunduğu Maliye Bakanlığı birimlerinden Muhasebat Genel Müdürlüğüne çağrı açtırma yöntemi ile  sisteme  tanımlama yapılması ayrıca tanımlama işlemi tamamlandığında kuruma ait  Vergi Kimlik Numarasının MEBBİS Devlet Kurumları Modülünde güncellenmesi gerekmektedir.
Genel Müdürlüğümüze bağlı I.-II.-III. Kademe veya ilkokul/ortaokul gibi bağımlı olarak birden fazla okul türünü  içerisinde barındıran okul ve kurumların tek bir Vergi Kimlik Numarasını Mali Yönetim Sisteminde (MYS) tanımlatması gerekmektedir. 
 Söz konusu, Mali Yönetim Sisteminde (MYS) ödemelerin yapılabilmesi ve ödenek gönderimlerinde hata ve gecikmeye mahal verilmemesi için gerekli tedbirlerin alınarak iş ve işlemlerin ivedilikle yapılması duyurulur.