Van Kahvaltısı Türkiye´den Dünyaya

İngilizce Öğretmenlerimiz Kader CAMUŞÇU ve Özge AYDIN tarafından hazırlanan ve 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarımızda sergilediğimiz "Van Kahvaltısı Türkiye´den Dünyaya" Projesi...

Projenin Amacı: Doğu Anadolu Bölgesi´nin önemli şehirlerinden biri olan Van ilimize ait Van kahvaltısının teknolojik imkanlarından yararlanılarak tanıtılması; Van kahvaltısı ile ilgili bilgilerin web sayfası, okul dergisi ve okul şifresine aktarılarak yayımlanması , ülkeye ve dünyaya tanıtılması amaçlanmaktadır.

Van kahvaltısına ait kültürel, geleneksel bilgiler toplanarak Türkçe- İngilizce olacak şekilde sunum, broşürv e video hazırlanarak yaygınlaştırma çalışmaları yapılacaktır. Bu çalışmalar sayesinde öğrencinin dil becerisinin yanı sıra kendini başka dilde ifade etme, kültürüne ait bilgileri aktarma becerisi de geliştirilecektir. Bölgeye özgü Van kahvaltı salonları gezilecek, geleneksel uygulamalarla ilgili bilgiler alınacak. Elde edilen bilgiler yabancı dilde ifade edilecektir.

19.05.2018 740

19-05-201819-05-201819-05-2018