Vali ZORLUOĞLU´nun 19 Mayıs Mesajı

Vali ZORLUOĞLU´nun 19 Mayıs Mesajı

23.05.2018 249

Tarih boyunca, devletlerin geleceğini belirleyen, kritik dönemeçlerini, var ya da yok oluşları temsil eden önemli anlar kaydedilmiştir. 19 Mayıs 1919 tarihi de Samsun’dan yakılan bağımsızlık meşalesinin, milli mücadelenin ve kurtuluş yolculuğunun başlangıcı olarak bizler için büyük önem arz etmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesinin başladığı bu anlamlı günü kendilerine armağan ederek, yarınlarımızın teminatı gençlerimize olan inancını ve güvenini bir başka şekilde ifade etmiş, “Gençler !...Cesaretimizi güçlendirip devam ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız” sözleriyle bu güveni sonraki nesillere de aşılamıştır.

Geleceğin güçlü ve büyük Türkiye’sini inşa etmemizde çok önemli roller üstlenecek gençlerimize olan yürekten inancımızla; Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.                                             

     Murat ZORLUOĞLU
           Van Valisi