Ülke Geneli̇nde Yabancı Di̇l Eği̇ti̇mi̇, Sevi̇ye ve Okul Türleri̇ne Göre Uyarlanacak

27.10.2018 293

• Yabancı dil eğitimi öğrenci merkezli bir yaklaşımla, öğrencilerin bilişsel düzeylerine uygun metodolojiler kullanılarak ele alınacaktır.
  • Disiplinler arası yaklaşımla Matematik, Fen, Sosyal Bilgiler ve Görsel Sanatlar gibi farklı disiplinlerin İngilizce dil eğitimine entegrasyonu sağlanarak, öğrencilerin yabancı dili kullanımlarını farklı alanlara aktarmaları mümkün kılınacaktır.
  • Okul ve program türlerine göre yabancı dil beceri ve ihtiyaçları yapılandırılacaktır.
  • Öğretim programlarının ülke sathında tek tip olarak uygulanmasından vazgeçilecektir.
  • Zorunlu, seçmeli yabancı dil dersleri ihtiyaçlar doğrultusunda tanzim edilecektir.
  • Ders saati sürelerine ilişkin esnekleştirilmiş düzenlemeler yapılacaktır.
  • TRT ile iş birliği yapılarak çizgi film animasyon vb. konularda alt yazılı ve doğrudan yabancı dilde üretilmiş özgün prodüksiyonlar kazandırılacaktır.

Detaylar için tıklayınız...

Kaynak: http://2023vizyonu.meb.gov.tr/