Telefon mu Akıllı Sen mi?

Telefon mu Akıllı Sen mi?

Rehber Öğretmenimiz Fatma CAN hocamız tarafından hazırlanan ve 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarımızda sergilediğimiz "Telefon mu Akıllı Sen mi?" Projemiz...

Projenin Amacı: Lise öğrencilerinin telefon bağımlılığı konusundaki bilgi ve görüşlerini, akıllı telefon kullanma durumlarını belirlemektir. Araştırmanın evrenini, okulumuzda okuyan tüm öğrenciler oluşturmuştur. Veriler, Akıllı Telefon Bağımlılığı Ölçeği-Kısa Formu (ATBÖ-KF): ATBÖ-KF, Kwon ve arkadaşları tarafından ergenlerde akıllı telefon bağımlılığı riskini ölçmek için geliştirilen, 10 maddeden oluşan ve altılı Likert dereceleme ile değerlendirilen bir ölçektir. Ölçek maddeleri 1´den 6´ya doğru puanlandırılmıştır.

Günümüzde teknolojik gelişmeler ışığında internet ve akıllı telefonlar günlük yaşamın vazgeçilmez parçaları durumuna gelmiştir. Sadece iletişim kurmayı sağlayan cep telefonlarının yerini alarak kullanımı giderek artan akıllı telefonlar günlük yaşamımıza birçok kolaylık getirmenin yanında kişilerarası ilişkiler, fiziksel ve ruhsal sağlık, genel işlevsellik üzerine etki ederek birçok olumsuz sonuca neden olabileceği araştırılacaktır.

21.05.2018 329

21-05-2018