Rehberlik Hizmetleri

22.02.2018 200

Rehberlik öğretmenlerinin okul ve kurumlara dengeli şekilde dağılımının gerçekleşmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir. Bu itibarla öncelikle okullarda norm fazlası olan rehber öğretmenler iki okul/kuruma görevlendirilecektir. Okullarda norm fazlası olan rehber öğretmenlerin ihtiyacı karşılamaması durumunda öncelikle birden fazla rehberlik öğretmeni olan okullardan önce istekli olanlardan başlanarak görevlendirme yapılacaktır. Rehber öğretmeni olmayan okullarda haftada iki gün görevlendirilecek öğretmenlerden öncelikle istekli olanların tespiti için, okulunuzda görev yapan  rehber öğretmenlerine gerekli duyurunun yapılarak istekli olanların belirlenmesi ve istekli olanların başka okullarda iki gün çalışmak istediklerine dair dilekçelerinin Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Bölümüne gönderilmesi gerekir.İstekli olmaması durumunda genelge gereği puanı en düşük olandan başlamak üzere gerekli görevlendirme yapılacaktır. Okul müdürlüklerince ilgili genelgenin rehberlik öğretmenlerine tebliğ edilmesi, istekli bulunması halinde dilekçesinin üst yazıyla gönderilmesi; istekli bulunmaması halinde hizmet puanı en düşük öğretmenin üst yazıyla ismin gönderilmesi gerekmektedir. Tüm okullara duyurulur.