PISA 2018 Nihai Uygulamasının Gerçekleştirilmesi

09.04.2018 217

OECD tarafından yürütülen Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı – PISA  ülkemizin katıldığı izleme ve değerlendirme araştırması olup bu araştırmalara ait iş ve işlemler Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir.
PISA araştırmasının bir sonraki döngüsü olan PISA 2018 Nihai Uygulaması’nın 16 Nisan - 04 Mayıs 2018 tarihleri arasında, belirtilen il ve okullarda gerçekleştirilmesi uygun görülmüştür.
PISA araştırmasında kullanılan sorular ve diğer materyaller, sonraki döngülerde de kullanılacağından bu materyallerin gizliliğinin sağlanması gerekmektedir. PISA 2018 Nihai Uygulaması’nın uluslararası standartlara uygun ve daha sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla Bakanlık Merkez Teşkilatı ve Taşra Teşkilatımız personeli görevlendirilmiştir.
Bu bağlamda;
1) Listelerde yer alan okullarda PISA 2018 Nihai Uygulaması’nın aynı listede yer alan tarih ve saatlerde gerçekleştirilmesi,
2) Tabloda bulunan görevli personelin sınav tarihlerinde tabloda belirtilen okullarda söz konusu uygulamaları gerçekleştirmek üzere Valilik Makamlarınca görevlendirilmeleri ve bu görevlilere tahakkuk edecek olan yolluk, yevmiye ile diğer zaruri giderlerinin kendi kurumlarınca karşılanması,
3) Söz konusu uygulamaları gerçekleştirmek üzere görevlendirilen personelin, okullara ulaşımının İl Millî Eğitim Müdürlüklerince sağlanması...