Özgürlüğün Sesi: Bilal-i Habeşi Sinema Filmi

23.03.2018 307

Temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerimizin millî, ahlâkî, insânî, manevî ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren bireyler olarak yetişmeleri için imkanlar sağlamak; onlara doğru inanç, doğru bilgi, doğru düşünce ve erdemli davranışlar kazandırmak; onların bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimlerini ilgi ve yetenekleri doğrultusunda desteklemek; meslekî bilgi, beceri ve yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlamak, serbest zamanlarını etkin ve verimli değerlendirebilmelerine imkân vermek amacıyla yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde akademik, meslekî, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler planlanmakta ve  gerçekleştirilmektedir.
Öte yandan  İHL Meslek Dersleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ile Din, Ahlak ve Değerler alanındaki seçmeli derslerin öğretimini desteklemek, öğretim sürecini çağdaş yöntem ve tekniklerle zenginleştirmek, öğretim programlarında kazandırılması öngörülen etkili ve kalıcı öğrenmeleri sağlamak, İslam’ın ilk müezzini ve önemli kahramanlarından olan Bilal-i Habeşi’nin örnek ve özgün hayat hikâyesini, İslam’ın doğuşu ve gelişimi ile Hz. Muhammed’in (s.a.v.) peygamberlik hayatını, Mekke ve Medine döneminde meydana gelen bazı olayların tarihsel bağlamına uygun olarak anlaşılmasını sağlamak amacıyla gerçek olaylardan ilham alınarak hazırlanmış olan “Özgürlüğün Sesi: Bilal-i Habeşi” adlı animasyon sinema filminin öğrencilerimizle buluşturulmasının faydalı olacağı düşünülmektedir.
Bu bağlamda söz konusu filmin, denetimleri okul, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince gerçekleştirilmek üzere eğitim-öğretim sürecini aksatmayacak şekilde ve gönüllülük esasına göre İlçeniz bünyesindeki tüm ortaokul ve lise düzeyinde öğrenim gören öğrencilerimize duyurulması...