Ortaöğretime Geçiş Modelinde Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yönlendirme Faaliyetleri

26.02.2018 188

Ortaöğretime Geçiş Modelinde  Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yönlendirme Faaliyetleri kapsamında; Bakanlığımızca, temel eğitimi tamamlayarak ortaöğretime geçecek olan öğrencilerin ortaöğretime geçiş sisteminde değişikliğe gidilerek 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren yeni sistemin uygulanacağı ve bu kapsamda öğrencilerin tercihleri esas alınarak sınavlı veya mahallinde sınavsız olarak yerleştirileceği açıklanmıştır.
Yeni yerleştirme sisteminde, öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda mahallelerindeki okulları tercih edeceği dikkate alınarak mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının  daha fazla tercih edilebilir olabilmesi, Mesleki ve teknik eğitimde yapılan bu değişikliklerin kamuoyu ile paylaşılması ve farkındalık oluşturulması için mesleki ve teknik eğitim ile çıraklık eğitimde yapılan bu önemli değişikliklerin toplumda etkili bir şekilde tanıtılması için bir tanıtım kampanyası düzenlenmiş ve bu kapsamda hazırlanan materyallerin  (afiş, bez afiş ve bilbord afiş) uygun yerlere asılması için Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Bölümünden 2 Mart 2018 cuma  gününe kadar alınması gerekmektedir.
Bu kampanya kapsamında gönderilen tablo doldurularak en geç 20 mayıs  2018 tarihine kadar  Mesleki ve Teknik Eğitim Bölümüne gönderilmesi elzem olup, tüm çalışmaların belirtilen zaman diliminde yapılması için gerekli hassasiyetin ve özenin gösterilmesi gerekmektedir. Duyurulur.