Okulumuzda Başarıyı Arttırma Eylem Planı Çerçevesinde Koçluk Eğitimi Uygulamasına Başlanmıştır.

Okulumuzda Başarıyı Arttırma Eylem Planı Çerçevesinde Koçluk Eğitimi Uygulamasına Başlanmıştır.

17.12.2015 710

Okulumuz öğretmenleri 12. sınıf öğrencilerine koçluk edecek.

Rehberlik servisimizce planlaması yapılan, öğretmenlerimizin gönüllü bir şekilde destek oldukları uygulama ile öğrencilerimizin çalışmalarının daha yakından takip edilmesi, akademik başarılarının artırılması, verimli ders çalışmalarının sağlanmasıve öğrencilerin sorunlarının daha çabuk çözüme kavuşturulması hedeflenmektedir. Sistemle çok daha verimli bir çalışma ortamı oluşturmak, öğretmen ve öğrenciler arasındaki işbirliğini en üst düzeye çıkararak, öğrencilere profesyonel destek sağlamayı amaçlıyoruz.

Öğrenci Koçluğu sistemi, akademik başarı takibi, devam-devamsızlık işlemlerinin takibi, veli-öğretmen-okul işbirliğinin sağlıklı olarak işlemesi için geliştirilen bir sistemdir.

Bu sistemde, her öğrencinin takibinden bir öğretmen sorumludur. Öğrenci Koçu, öğrencinin dersle ilgili ve ders dışındaki ilgi ve yeteneklerini gözlemler; kendini geliştirmesi yönünde ona destek olur.

Öğrenci Koçluğu Sisteminde okul yönetimi, öğrenci koçu ve okul rehberlik birimi birlikte çalışmaktadır. Öğrenci Koçu sık sık veli ile irtibata geçilir. Danışman öğretmen, uzmanlık gerektiren konularda öğrenciyi okul rehberlik birimine yönlendirir.

ÖĞRENCİ KOÇUNUN GÖREVLERİ Veliyi okula davet ederek kendisini tanıtır. Öğrenci ile ilgili bilmesi gereken her şeyi kendisi ile paylaşmasını sağlar. Eğer öğrenciyi ve aileyi yakından tanımak gerekirse, rehber öğretmenden bilgi alır.