Okullarda Gündöndü Etkisi

Aile ve Tüketici Hizmetleri Öğretmenimiz Adem ÖZKÜ tarafından hazırlanan ve 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarımızda sergilediğimiz projemiz...

Projenin amacı: Türkiye geneli tüm okullarda obeziteye karşı sağlıklı bir yaşam ve ruhsal, bedensel gelişim için her sınıfta ilk ders saatinin 10 dakikasında belirleyeceğimiz egzersiz programıyla öğretmen ve öğrencilerde farkındalık yaratmaktır.

Projenin Özeti: Gündöndü bitkisi yönünü güneşe göre ayarlamaktadır.Güneşin doğmasıyla güneşe 90 derece dik pozisyona gelir. Güneşin batmasıyla da baş kısmını gövdesine doğru eğmektedir.İnsanların günlük yaşantısıda bu bitkiye benzemektedir. Hazırlayacağımız programla öğrenci ders başarısı ve öğrencinin derse devamlılığı da artacaktır. Böylelikle okullarda öğrenci verimliliği de olumlu yönde değişecektir.

24.05.2018 335

24-05-2018