Okullar Hayat Olsun Projesi

23.03.2018 198

Genel Müdürlüğümüz uhdesinde 13.12.2011 tarihinden bu yana yürütülmekte olan "Okullar Hayat Olsun" projesi, okulların fiziki alanlarının çevre halkına  kullandırılması, kamu yararı gözetilerek çeşitli kültürel faaliyetler ve eğitsel kurslar verilmesine imkan sağlanması, okul bahçelerinin ağaçlandırılması ile birlikte okul bahçelerinin öğrenciler ve mahalle sakinleri için birer dinlenme ve sportif faaliyetlere imkan sağlayan alanlar haline getirilmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan 3 yıl süreli ortak bir  protokolle uzatılmış olup yeni protokol Genel Müdürlüğümüzün protokol kütüğüne yüklenmiştir.
Hâlihazırda 81 ilde ve 12.880 okulda ilgi sayılı Genelge doğrultusunda  yürütülmekte olan Projenin yukarıda adı geçen paydaşların protokolde belirtilen yükümlülükleri doğrultusunda projeden beklenilen faydaların kazanılması hususunda gerekli hassasiyeti göstererek il/ilçe veya bölge temsilcilikleri kanalı ile işbirliği ve koordinasyonunun sağlanarak  çalışmaların yürütülmesi önem arz etmektedir.
Bu bağlamda, il/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüklerinin ve Halk Eğitimi Merkezlerinin projenin yürütülmesine yönelik olarak yayınlanan ilgi sayılı Genelge doğrultusunda "Okullar Hayat Olsun" projesinin yürütülmesi, paydaşların ilgili birimleri ile gerekli koordinasyonun sağlanarak iş ve işlemlerin yerine getirilmesi gerekmektedir.