Okul/Kurumlardaki Gıda İşletmelerinin Kontrol ve Denetimi

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılından itibaren okul/kurumlardaki gıda işletmelerinin kontrol ve denetimlerin yapılacağı ve denetim raporlarının Şubat ayı dördüncü hatfası ile Haziran ayının dördüncü hatfasına kadar Milli Eğitim Bakanlığına gönderileceği  ilgi yazı ile bildirilmiş ve Şubat ayı dönemi için yapılan denetim raporlarının incelenmesi sonucunda okul/kurumlardaki gıda işletmelerinde eksikliklerin olduğu tespit edilmiştir.
Söz konusu konunun önemine binaen okul/kurumlardaki gıda işletmelerinin kontrol ve denetiminde tespit edilen eksikliklerin 25 Şubat 2018 tarihine kadar giderilmesi  aksi taktirde ilgili yönetmenlik gereği bakanlığımız tarafından kantin ve çay ocakları hakkında yasal işlem başlatılarak kapatılacağı veya devredileceği ilgi yazı ile bilgirilmiştir. Duyurulur.

12.02.2018 193