Okul Sütü Kabul ve Dağıtım

Okul Sütü Kabul ve Dağıtım

02.04.2018 196

Okul Sütü Programı kapsamında son günlerde ilçelerimizde ve okullarımızda sütlerin zamanında teslim edilmediği, geçmişe dayalı sütlerin alınıp, alınmaması konusunda tereddüt oluştuğu anlaşıldığından aşağıda gerekli açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuştur.
Okul Sütü Programı Teknik Şartnamesinde 6 maddesinin Kabul ve Dağıtım bölümünde;
6.5 Okul sütleri tek seferde en fazla 6 günlük (2 haftalık) tüketim miktarı kadar teslim edilecektir. Okul sütü komisyonu ile yüklenici/yükleniciler ve alt yüklenicilerin karşılıklı mutabakat sağlaması ( depolama koşulları, ulaşım, hava koşulları vb.) halinde daha fazla veya daha az miktarlarda da teslim edilecektir.
6.6 6.5 inci maddede belirtildiği şekilde toplam tüketim miktarını tek seferde alan okullara verilen sütlerde ürünün son kullanma tarihi programın bitiş tarihinden önce olmayacaktır.
6.8 Yüklenici/yükleniciler ve alt yükleniciler tarafından okullara zamanında teslimatı yapılmayan sütler okullar tarafından daha sonraki bir tarihte teslim alınmayacaktır.  
6.15 Bu Teknik Şartname hükümlerine aykırı durumlarda okul sütü komisyonları okul sütlerini teslim almayacaktır, denilmektedir.
Tüm ilkokul, okul öncesi özel ilkokul ile Meslek Liselerinde bulunan Uygulama sınıflarına duyurulur.