MTE Okul/Kurumlarında Kalite Tetkiki

MTE Okul/Kurumlarında Kalite Tetkiki

27.04.2018 233

Mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında yürütülmekte olan eğitim-öğretim süreçlerinin, Bakanlık tarafından yetiştirilmiş kalite tetkikçilerince bilgi, belge ve kanıt dokümanlar üzerinden yerinde ziyareti de içerecek biçimde incelenmesi, değerlendirilmesi ve raporlanması uygun bulunmuştur. 
Bu kapsamda Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı listede yer alan ilçeniz okul/kurumlarının Bakanlığımızca görevlendirilecek tetkikçiler tarafından 07-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında okul/kurumların Ek-1 Kalite Tetkik Planında karşılık gelen tetkik gün sayısına göre hazırlanan Ek-2 ve Ek-3´te verilen kalite tetkik programı doğrultusunda  tetkikleri yapılacaktır. Ek-4´te yer alan Kalite Tetkik Raporu, kalite standart ve kriterlerine göre tetkikçiler tarafından hazırlanacaktır.
Tetkik esnasında; okul/kurumlardan okul müdürü, kalite birim sorumlusu/ilgili müdür yardımcısı, alan/atölye şefleri, genel bilgi dersi zümre başkanlarının hazır bulunması ayrıca okul/kurumlar tarafından tetkik ekibine uygun çalışma ortamının hazırlanması gerekmektedir. Tetkik edilecek okul/kurumlar, Ek-4 Kalite Tetkik Raporunda yer alan muhtemel kanıt listesi doğrultusunda kanıt dokümanlarını hazır halde bulunduracaktır.
Yukarıda yer alan hususların tetkik kapsamındaki iş ve işlemleri ve tetkikin amacına uygun şekilde gerçekleştirilebilmesi için gerekli önlemlerin alınması ve herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi gerekmektedir. Duyurulur.