Merkezi ve Yerel Yerleştirme Sürecinde Öncelikli Yapılması Gereken İş ve İşlemler

27.04.2018 564

10 Nisan 2018 tarihinde sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin “Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu” yayımlanarak sınavla öğrenci alan okul listeleri ile kontenjanları ilan edilmiş, merkezi sınav süreci başlamıştır.
02 Haziran 2018 tarihinde yapılacak merkezi sınavdan sonra Haziran ayında yayınlanacak “Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu” ile merkezi ve yerel yerleştirme kriterleri, usul ve esasları ile merkezi yerleştirme takvimi kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Bu süreç zarfında doğabilecek aksaklıkların önüne geçebilmek ve sorunsuz bir yerleştirme yapabilmek adına, Yönetmelikler ve Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretime Geçiş Yönergesi ile Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi hükümlerine göre,  okul müdürlükleri tarafından merkezi ve yerel yerleştirme ile ilgili hususlarda hiç bir aksakslığa ve gecikmeye meydan vermeden tüm iş ve işlemleri zamanında ve eksiksiz yapılması duyurulur.