Kudüs’ü Anlamak ve Anlatmak

Kudüs’ü Anlamak ve Anlatmak

20.02.2018 375

Tuşba Gençlik Merkezi Müdürlüğü "Kudüs’ü Anlamak ve Anlatmak " ile ilgili yarışma düzenlemiştir. Gönderilen yazılar doğrultusunda   öğrencilerimizin; millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, demokrasi ve insan haklarına saygılı, sorumluluklarını bilen ve bunları davranış hâline getiren, yaşadığı dünyaya sahip çıkan, bugüne ve geleceğe fayda sağlayan bireyler olarak yetiştirilmeleri Bakanlığımızın hedef ve öncelikleri arasındadır.
Ülkemizle birlikte tüm dünyada; vicdanın, adaletin, karşılıklı saygının tesisinin ve sürdürülebilmesinin mihenk taşı, üç semavi dinin kutsal mekânlarının bir arada yer aldığı barış içinde yaşandığı Kudüs tüm insanlık için önemli bir değerdir.
Bu itibarla; İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu tarafından 2018 yılı “İslam Dünyası Gençlik Başkenti” olarak ilan edilen Kudüs’ün kutsiyetinin ve tarihi statüsünün önemi konusunda toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla öğrencilere yönelik olarak “Kudüs’ü Anlamak ve Anlatmak” temalı yarışma ile ilgili okulunuz öğrencilerine gerekli duyurunun yapılması gerekmektedir. Duyurulur.