Kitap Okuma Etkinliği

Kitap Okuma Etkinliği

06.04.2018 238

Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda öğrenim gören öğrencilere kitap okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığını kazandırmak, güven duygusunu geliştirmek için "Kitap Okuma Etkinliği" MTEGM ‘ünce düzenlenmiştir.
Seçilen eserler  okulda yapılacak törenlerde  Okul  İdarecileri, Sınıf Öğretmenleri ve Türk Dili Edebiyatı öğretmenlerince duyuru yapılarak  öğrencilerin yarışmaya katılımı sağlanmalıdır.
Söz konusu etkinliğin; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına uygun olarak yasal düzenlemelerde belirtilen ilke, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde, ilgili okul,ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmek üzere derslerin aksatılmaması kaydıyla  ekte gönderilen takvim çerçevesinde yapılması, okulunuz tarafından birinci aşama sınav yapılarak etkinliğe katılan toplam öğrenci ve ilk üç dereceye giren öğrenci bilgilerini belirtilen tarihe kadar Müdürlüğümüz Mesleki ve Teknik Eğitim Bölümüne gönderilmesi gerekmektedir. Duyurulur.