Kefir ile Hayatı Sindirelim

Kefir ile Hayatı Sindirelim

Gıda Teknolojisi Öğretmenimiz Muhammet Yakup ER tarafından hazırlanan ve 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarımızda sergilediğimiz projemiz...

Projenin Amacı:Bileşimini mayaların oluşturduğu doğal mikrofloraya sahip kefir tanesi kullanılarak yapılan fermente bir süt ürünü olan kefir ve kefirden elde edilen ürünlerin sindirim sistemine olan yararı konusunda bilgi verilerek kefir tüketiminin artmasına katkıda bulunmaktır. Tüketimin artmasıyla birlikte sindirim sistemi hastalıklarını önlemek ve bağırsak florasının düzenlenmesine katkıda bulunacaktır. Bir süt ürünü olan kefir; sütteki tüm besin maddelerini içeren , beslenme değeri yüksek bir içecektir. Üretim kapsamında sütün temizlenmesi, sütün homojenizasyonu, ısıl işlem, soğutma, maya ilavesi ile fermantasyona bırakma, süzme gibi işlemlerden geçirilerek üretin kefir kullanıma hazır hale gelecektir. Okulumuzda kefir in yararlarının anlatılması ve tüketilmesinin artması için mideden bağırsaklara geçen probiyotik bakterilerin sindirimi kolaylaştıradığını gösteren kısa film çekilecektir.

25.05.2018 323

25-05-2018