İSG Mali İhtiyaçların Yönetimi

İSG Mali İhtiyaçların Yönetimi

04.05.2018 530

Genelgede, “……6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince “Risk Değerlendirme Ekipleri” tarafından işveren/işveren vekillerinin koordinasyonunda riskler değerlendirilerek, MEBBİS İSGB modülüne veri girişleri yapılmakta, sisteme girilen risklerin giderilmesi için mali kaynak ihtiyacı doğmaktadır. Risk ve tehlike yönetimine bağlı mali ihtiyaçların; ciddi ve yakın tehlike arz etmesi durumları dikkate alınarak karşılanabilmesi amacıyla, MEBBİS İSGB modülü “Kurum Risk Tabanlı Ödenek Girişi” ekranı veri girişine açılmıştır” denilmektedir.

2018/7 Nolu Genelgenin içeriği, Mebbis sistemi üzerinde yapılacak işlemler, Risk Güncelleme, Bütçe talebi hususlarında Okul Müdürü ve Müdür Yardımcılarına (işveren/işveren vekili) yönelik 08.03.2018 tarihinde yapılan eğitime ilişkin sunu ve belgeler vanisg.meb.gov.tr adresinde yayınlanmıştır.

“Kurum Risk Tabanlı Ödenek Girişi” ekranı, kurum Mebbis sistemi, İş Sağlığı ve Güvenliği Modülü, Kurum Risk Değerlendirme İşlemleri alt modülü içerisinde yer almaktadır ve şu anda bütün okul ve kurumlarımızda aktif hale getirilmiştir.

Ödenek talebinde bulunulması için Mebbis sisteminde bulunan risklerin revize (güncellenmesi) edilmesi gerekmektedir. Revize işleminde “Termin Süresinin” ve gerektiğinde “olasılık ve şiddet” değerlerinin güncel hale getirilmesi gerekmektedir.

Termin Süresi güncel ve Risk skoru 15 ve üzeri (15-25 arası) olan riskler ile ilgili uygun bütçe kodu girişi yapılarak ödenek başvurusu yapılabilecektir. Risk skoru 1-12 arasında olan riskler için termin süresinin güncellenmesi ve çözümü amacıyla İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilgili birimleriyle iletişime geçilmesi gerekmektedir.
Öngörülen risk için belirlenen ödenek miktarının tespiti için piyasa fiyat araştırmasının yapılması (3 yerden fiyat alınması) İlçe İSGB Büro Yöneticisi ile koordineli olacak şekilde hareket edilmesi önem taşımaktadır.

İlgi sayılı Kanun ve Genelge gereği gerekli çalışmaların yapılması, sürecin uygun yürütülmesi amacıyla uygulamalarda birlik ve koordinasyonun sağlanması gerekmektedir.
                                                                                 

Not : Gerekli sunu ve belgelere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.  http://vanisg.meb.gov.tr/www/isg-mali-kaynak-yonetimi-20187-nolu-genelge/icerik/25