Hafızların Eğitim Gördüğü Anadolu İmam Hatip Liselerine Hafız Öğrenci Alımı

06.06.2018 663

Ortaokul ve lise çağında hafızlığını tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığından "Hafızlık Belgesi" alan öğrencilerden talep olması halinde; hafızlıklarını muhafaza etmelerine, din hizmetleri ile ilgili temel beceriler kazanmalarına, akademik başarılarını arttırmalarına, ilgi ve kabiliyetlerine göre hüsn-i hat ve musikî alanlarında kendilerini geliştirmelerine, Temel İslam Bilimleri alanında daha donanımlı yetişmelerine ve yüksek öğrenime hazırlanmalarına katkı sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan bir protokol çerçevesinde ortak bir proje yürütülmektedir. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu öğrencilerin önemli bir kısmına da burs desteği verilmektedir.
Hafızlık Proje Anadolu İmam Hatip Liselerine ise Yetenek sınavı  ile Hafız öğrenci alınacaktır. Bu okullara alınacak Hafız öğrenciler, Anadolu imam hatip liseleri "Hafızlık Yarışmaları" ndaki değerlendirme kriterleri esas alınarak taban puan 70, hafızlık 20, tecvid ve mahreçler 10 puan üzerinden değerlendirilecektir. Hafızlık yetenek sınav puanının %70´i ile 100´lük sisteme dönüştürülen ortaokul başarı puanı ortalamasının %30´u alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre sıralama yapılacaktır. "Hafızlık Belgesi" olan öğrenciler yetenek sınavı ile öğrenci alan bu okullara başvuruda bulunacaktır.Bu uygulama Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan bir protokol çerçevesinde yürütülen proje kapsamındaki sadece 660 hafız öğrenci için geçerlidir.