Güvenli Okul Projesi

Güvenli Okul Projesi

25.05.2018 245

Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığı arasında 22.12.2016 tarihinde “Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır.
Protokol kapsamında, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenen Bakanlığımıza bağlı 762 adet 1.derece riskli okul ile İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünce belirlenen ve valiliklerce yürütülen 1000 okulda Güvenli Okul Projesine başlanmış olup, okullarda kurulacak kamera sistemlerinin İçişleri Bakanlığı Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS)’ne entegre edilerek okullardaki güvenliğin artırılması hedeflenmiştir.
 Söz konusu okullarda kurulacak kamera sistemlerinin İçişleri Bakanlığı KGYS´ye entegre edilebilmesi için ilgi sözleşme kapsamında Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından Fatih projesine ait kabinindeki mevcut fiber sonlandırma ünitesinde kullanılmayan boş fiber portundan/perinden çektiği fiber, Güvenli Okul kabinindeki Türk Telekomünikasyon A.Ş. Switchinde sonlandırılacaktır. Fatih kabinine bunun dışında herhangi bir müdahale olmayacaktır.
Bu kapsamda Güvenli Okul Projesi ile ilgili illerde çalışmalarını yürüten alt yüklenicilere gerekli kolaylıkların sağlanması ve  önlemlerin alınması duyurulur.