Güvenli Okul Projesi

Güvenli Okul Projesi

Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığı arasında 22.12.2016 tarihinde “Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır.
Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünce Bakanlığımıza bağlı 762 adet 1.derece riskli okul belirlenmiş ve belirlenen okullarda Güvenli Okul Projesine başlanmıştır. Söz konusu okullarda kurulacak kamera sistemlerinin İçişleri Bakanlığı KGYS (Kent Güvenliği Yönetim Sistemi)’ne entegre edilerek okullardaki güvenliğin artırılması hedeflenmiştir. Projenin birinci fazında İstanbul ve Sivas ilimizde 117 okulumuzda çalışmalar devam etmekte olup, diğer illerimizde altyapı çalışmaları sürmektedir.
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen ilgi (b) yazı ile “FATİH projesi kapsamında okulların VPN erişimlerini sağlamak üzere kurulan sistemler ile FAZ-1 ve FAZ-2 altyapı yapım işi kapsamında kurulan altyapıların kesin kabulüne engel hususların oluşmaması ve garanti kapsamına çıkmaması için herhangi bir müdahalede bulunmaması” konusunda talepte bulunulmuştur. Ayrıca, ilgi (a) yazı ile FATİH Projesinin okullarda kurulu olan sistemlerine yetkisiz müdahalede bulunulmasına müsaade edilmemesi ve başka bir proje ile ilgili yetkilendirmenin yapılmadığı belirtilmiştir.
Güvenli Okul Projesi için okullardaki mevcut sistem odalarına FATİH projesinden bağımsız yeni kabinetler kurulacaktır. Bunun yanında, FATİH projesinde kullanılan tavalardaki kablolara herhangi bir müdahale olmaksızın Güvenli Okul Projesi için kullanılacak kablolarında belirtilen tavalar yoluyla sistem odasına iletilmesi sağlanacaktır.
Güvenli Okul Projesi için okullarda yapılacak çalışmalarda, FATİH projesi kapsamındaki sistemlere herhangi bir müdahalede bulunulmayacaktır. Bu işlemin gerçekleştirilmesi esnasında oluşacak zararlar kamera sistemini kuran yüklenici tarafından giderilecektir.

Güvenli Okul Projesi ile ilgili illerde çalışmalarını yürüten alt yüklenicilere gerekli kolaylıkların sağlanması ve  önlemlerin alınması gerekmektedir. Duyurulur.

19.01.2018 559