Görünmeyen Güç

Görünmeyen Güç

Aile ve Tüketici Hizmetleri Öğretmenimiz Emine TURĞUT IŞIK tarafından hazırlanan ve 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarımızda sergilediğimiz projemiz...

Projenin Amacı: Ailelerin sosyoekonomik durumlarını göz önüne alarak onların ekonomik yeterliklerine göre ikame besinler konusunda bilgilendirmek. Verilen eğitim sonucunda bunu beslenme kültürü haline getirmek.

 Seçilecek bir proje sınıfı öğrencilerinin aileleri ile birlikte bir ay boyunca evlerinde besinleri incelenecektir. Bu inceleme esnasında ayrıca aile üyelerinin araştırmaya başlamadan önce ve sonra vücut kitle endeks değerlerini hesaplayarak tüketilen ürünlerin bireylerin kilo alış veya verişlerinde etkilerini belirlenecektir.

Ailenin aylık gelirini bilerek tüketilen besinlerin sosyoekonomik olarak değişkenlik gösterip göstermediğini verilerden yola çıkarak bulunacaktır. Yapılacak olan araştırma esnasında düzenleyeceğimiz anketlere cinsiyet, eğitim durumu, yaş ve gelir durumu olgularına göre değişen beslenme alışkanlıkları hakkında tablolarla bilimsel araştırmaların nasıl okunması gerektiği konusunda öğrencilere bilgilendirme yapılacaktır.

26.05.2018 337

26-05-201826-05-2018