Engelsiz Yoga

Engelsiz Yoga

Müdür Yardımcısı Buket TANIŞ tarafından hazırlanan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarımızda sergilediğimiz "Engelsiz Yoga" Projemiz...

Projenin Amacı: Engelli biraylerin toplumdan soyutlanmasının önüne geçmektir. Engelli bireyleri topluma kazandırmak için zamanında uygulanan tasavvuf müzikleri ile şifa düşüncesinden yola çıkarak yoganın engelli bireyler üzerindeki olumlu gelişmeleri takip etmek amaçlanmaktadır.

Yoga ile ilgili uzman kişilerle görüşüldükten sonra hangi engel türlerine sahip insanlara daha fazla fayda ve sonuç vereceğine dair görüşmeler yapılacaktır. Ruhu ve bedeni bir takım yöntemlerle eğitilerek bu yolla bedene ve ruhsal yaşama egemen olmayı amaçlayan bu felsefe için uygun müzik seçimleri yapılacaktır.

Engel türüne uygun hareketler belirlenecek ve uzmanların uygun gördüğü süre boyunca belirli zaman aralığınca devam edecektir. Yapılacak olan ön testler ve son testler karşılaştırılacaktır. Olumlu yönde ilerleme söz konusu olduğunda kayıt altına alınacak ve ilgili birimlerle görüşülüp eğitimin yaygınlaştırılması sağlanacaktır.

19.05.2018 409

19-05-2018