Analog Peynir Bir Cinayettir

Analog Peynir Bir Cinayettir

Gıda Teknolojisi Öğretmenimiz Muhammet Yakup ER tarafından hazırlanan ve 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarımızda sergilediğimiz "Analog Peynir Bir Cinayettir" Projesi...

Projenin Amacı:Analog peynir süt kullanılmadan üretilen içerisinde bir çok kimyasal maddeleri içeren bir peynir türüdür. Türkiye´de kullanımı, üretimi ve satışı yasal değildir, ancak piyasada satılan ucuz peynirlerin bir kısmı analog peynir olduğundan şüphe edilmektedir. Okul kantinlerinde kullanılıp kullanılmadığını araştırılmasının yapılması amaçlanmaktadır.

Projenin Özeti:Kaşar peynire benzemesinden dolayı da okul kantinlerinde tost yapımında kullanılması öğrencilerde mide rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Gerekli analiz yöntemleri uygulanarak sahte peynirlerin nasıl anlaşılacağını ortaya çıkartarak bilinçli, sağlıklı bireyler yetiştirmek ve doğal peynir tüketimini arttırmak için okullarda broşür bastırarak ve standlar kurarak öğrencilere peynirin yararını ve sahte peynirlerin nasıl anlaşılabileceği ile bilgi aktarımı yapmayı planlıyoruz. Sağlıklı beslenme ile öğrencilerin ders başarılarının artmasına da neden olacaktır.

20.05.2018 849

20-05-201820-05-2018