2018 Yılı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınav Müracaatları

2018 Yılı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınav Müracaatları

22.03.2018 189

2018 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınav Kılavuzu yayımlanmış olup başvurular 12 Mart-05 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.
Genel Müdürlüğümüze bağlı ortaokullarda 5,6,7 ve 8. sınıflara devam eden çocuklar başvuru yapabilecektir.  8. sınıflar önceki yıllarda TEOG sonucuna göre değerlendirilirken bu yıl ilk kez İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları  Bursluluk Sınavına gireceklerdir.
Sınav sonucu bursluluk hakkından yararlanacaklar; başvuru sırasında velilerinin ibraz ettikleri belgelere ve kontenjan türleri ile sınavdan aldıkları puanlara göre belirlenmektedir. Sehven alınan başvuru sonucu sınavı kazanan öğrencilerin  bursluluk hakları iptal edilecek olup,  yedek liste oluşturulmayacağından  yeniden  bir değerlendirme yapılmayacaktır. 
Bu kapsamda, Genel Müdürlüğümüze bağlı ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıflarda öğrenim gören öğrencilere gerekli duyurunun yapılarak ilgi kılavuz çerçevesinde başvuru işlemlerinin tamamlanması  ve  gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.