15 Nisan -15 Mayıs Sağlıkla İlgili   Fiziksel  Uygunluk Karnesi Girişi

15 Nisan -15 Mayıs Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi Girişi

02.04.2018 192

Bakanlığımız e-okul Yönetim Bilgi Sisteminde Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi Modülü oluşturulmuş, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı ikinci dönem kullanıma açılmış ve ölçümlerin  15 Eylül-15 Ekim ve 15 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında olmak üzere yılda iki kez yapılması belirtilmiştir. Ancak, Bakanlığımızın okul yönetim bilgi sisteminde (e-okul) yer alan Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi bölümünde 15 Eylül -15 Ekim dönemine ilişkin veri girişlerinde eksiklikler olduğu tespit edilmiştir.
Bu eksikliklerin önlenmesi amacı ile ilçenizde ortaokul ve liselerdeki (resmi/özel) tüm öğrencilerin Beden Eğitimi ve Spor Dersine giren öğretmenler tarafından  https://okulsagligi.meb.gov.tr/ adresinde "Bağlantılar" bölümünde yer alan "Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi" eğitim dokümanlarından yararlanılarak, belirtilen tarihler arasında;  mekik, şınav, otur-uzan esneklik, vücut ağırlığı ve boy uzunluğu ölçümlerinin  yapılması, elde edilen verilerin e-okul sitemine girilmesi, tüm  ortaokul - liselerde (resmi/özel) öğrenim gören öğrencilere ait Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesinin oluşturulması için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Duyurulur.